AVTREKKSVARMEPUMPER

Avtrekksvarmepumper

AVTREKKSVARMEPUMPER

En avtrekksvarmepumpe henter energien fra både avtrekksluften fra våtrom og kjøkken, i tillegg til å hente energi fra uteluften. 

Avtrekksvarmepumper

Avtrekksvarmepumper gir varme til 3 kilder: Ventilasjonslufta, vannbåren gulvvarme/radiatorer og varmt tappevann. Vi anbefaler avtrekksvarmepumpene fra NIBE Energy Systems. NIBE er Nordens største produsent av varmeløsninger for bolig, og er blant Europas ledende produsenter av varmepumper.

Stadig flere boligbyggere oppdager fordelene med avtrekksvarmepumper.
Les om samboerparet Silje Kanestrøm og Roar Berge fra Fevik som valgte avtrekksvarmepumpe, fordi det er billigste vei til vannbåren varme.

  • Prismessig ligger det totalt på nivå nær en luft-luft varmepumpe, hvis det gjøres når huset bygges.
  • Du får mer plass i boligen
  • Ingen utedel
  • Varme i alle gulv

Våre bestselger til boligmarkedet er NIBE F470R og NIBE F750 med tilluftsmodulen SAM40.
Les mer om Nibes avtrekksvarmepumper i modelloversikten som du finner HER

 

En avtrekksvarmepumpe representerer et intelligent valg for moderne oppvarming og energieffektivitet i norske hjem. Ved å utnytte «brukt» inneluft, skiller denne varmepumpetypen seg fra de mer kjente luft-til-luft variantene, ved at den fokuserer på å gjenvinne varme fra luften som vanligvis slippes ut. Dette gjør avtrekksvarmepumpen til et økonomisk og miljøvennlig alternativ for oppvarming og varmtvannproduksjon i husstanden.

Systemet fungerer ved at en vifte transporterer brukt luft fra våtrom og andre deler av boligen ut i et sentralt ventilasjonssystem. Denne luften, som allerede er oppvarmet av husholdningen, inneholder verdifull energi som kan gjenvinnes. Gjennom en effektiv prosess, ekstraherer avtrekksvarmepumpen varme fra denne luften, og overfører den til både oppvarmingssystemet og til varmtvannsforsyningen i huset. Dette sirkulære prinsippet sikrer at den energien som allerede finnes i huset, blir utnyttet til dens fulle potensial.

Når det kommer til kostnadene forbundet med anskaffelse og installasjon av en avtrekksvarmepumpe, er det viktig å anerkjenne at dette kan variere basert på flere faktorer. Dette inkluderer blant annet valg av varmepumpemodell og kompleksiteten i installasjonsprosessen. Det er verdt å merke seg at dagens varmepumper er utviklet for å være mer energieffektive og inneholder den nyeste teknologien, som bidrar til langvarige besparelser i hjemmet gjennom reduserte utgifter til oppvarming og varmtvann.

For å få en nøyaktig forståelse av de potensielle kostnadene og for å finne den varmepumpeløsningen som best samsvarer med dine behov og budsjett, anbefaler vi på det sterkeste at du tar kontakt med Varmepumpe Sør AS. Vi tilbyr en gratis befaring hvor våre eksperter kan vurdere ditt hjem og gi deg et skreddersydd pristilbud basert på dine spesifikke omstendigheter. Ved å benytte seg av denne tjenesten, kan du ta et informert valg om investeringen og sørge for at du velger en løsning som ikke bare er økonomisk fordelaktig, men også miljøvennlig og effektiv for ditt hjem.

Den årlige besparelsen for et gjennomsnittlig hjem på 200m² kan variere fra 8,000 til 16,000 kroner, basert på forskjellene i varmepumpens prisklasse og ytelse. Disse tallene illustrerer potensialet for en betydelig økonomisk gevinst over tid, spesielt med tanke på enhetens levetid som ofte strekker seg godt over et tiår. Dette uten å nevne den positive miljøeffekten som følge av redusert energiforbruk.

Når det gjelder installasjon, er det viktig å understreke at selv om noen handy huseiere kanskje føler seg fristet, er det ulovlig å installere en varmepumpe selv i Norge. De potensielle risikoene ved feilinstallasjon, som kan inkludere brannfare og andre sikkerhetsrisikoer, gjør det nødvendig å involvere profesjonelle installatører. Dette sikrer at installasjonen er gjennomført riktig, samtidig som det oppfyller kravene for offentlig støtte, som Enova-støtte, og forsikringer.

Videre er regelmessig vedlikehold nødvendig for å maksimere avtrekksvarmepumpens ytelse og levetid. Mens noen vedlikeholdsoppgaver kan utføres av huseieren, anbefales det å få gjennomført en årlig service av en fagperson. Dette hjelper med å opprettholde enhetens effektivitet og sikrer at små problemer blir fikset før de utvikler seg til større problemstillinger.

Før et kjøp, er det essensielt å gjøre grundig research og sammenligne ulike varmepumpealternativer. Med en rekke modeller på markedet, bør man vurdere både initialkostnad og potensielle besparelser på lang sikt. Et godt valg kan optimalisere energisparing mens det bidrar til et mer bærekraftig miljø. Likeledes, når man velger en installatør, er det viktig å vurdere erfaring og profesjonalitet fremfor pris alene, for å sikre kvaliteten på arbeidet og investeringens levetid.

Sammendragingsvis representerer en avtrekksvarmepumpe en smart investering for norske husholdninger som søker å oppnå større energieffektivitet og komfort, samtidig som de reduserer miljøfotavtrykket. Den upfront kostnaden er høy, men de langsiktige økonomiske og miljømessige fordelene gjør den til en gunstig løsning for målbevisste huseiere. Med riktig vedlikehold og profesjonell installasjon, garanterer en avtrekksvarmepumpe ikke bare betydelige besparelser, men også en varig og bærekraftig varme- og varmtvannsløsning for hjemmet.

Ønsker du en gratis befaring?

Share on Social Media
Follow us on Social Media