kjøpe varmepumpe fra varmepumpe sør

Det finnes over 1 million varmepumper i Norge. Installasjon av en luft-til-luft varmepumpe er en forholdsvis enkel operasjon som ikke krever store inngrep i boligen din.

Seks tabber du ikke må gjøre når du har varmepumpe

Har du installert varmepumpe i vinter, eller planlegger å gjøre det. Da kan det være lurt å lese videre om de seks vanligste tabbene som gjør at du ikke får maks ut av varmepumpen din.

Varmepumpe Sør AS hjelper deg å spare strøm med varmepumpe

Våre teknikere har F-gass-sertifikat og sørger for at varmepumpen monteres riktig og at du får en optimal og energivennlig løsning med høy varmekomfort. Hvis du vil komme i gang med å spare strøm med varmepumpe kan bestille en gratis befaring av oss.

 

Tabbe 1. Bruk en seriøs forhandler når du skal installere varmepumpe

En varmepumpe må installeres riktig for å kunne gi optimal varme og komfort. Varmepumpe Sør AS har sertifiserte F-gass montører og vet hvordan alle typer varmepumper skal monteres for å få maksimal energi utnyttelse ut av de.
Det er IKKE LOV å installere varmepumpe selv, det ble forbudt i 2013. En varmepumpe som er feil montert vil gi en dårlig ytelse og vil kunne gi lekkasje fra rørene.

 

Tabbe 2. Slurv med vedlikehold

Jevnlig rengjøring av filtrene er viktig, støvsug filtrene ofte. Det er lurt å sjekke filtrene minst engang i mnd. Når filtrene blir tette vil varmepumpen bråke mer og ytelsen vil gå ned en kjapp støvsuging vil rette opp i dette. Hvis det fremdeles bråker mer enn normalt bør du bestille en service.

  Hvis du trenger service kan du bestille service her av oss.

   

  Tabbe 3. Ikke trykk på Autoknappen

  Lær deg hva de forskjellige knappene på fjernkontrollen er og hvilke funksjoner du skal bruke om sommer og vinter. På sommeren skal pumpen kjøres i nedkjølingsmodus (snøkrystall), på vinteren skal den stå på oppvarming (sol).

  Ikke bruk auto modus, da jobber varmepumpen med å opprettholde temperaturen den er satt til. For eksempel, du har satt temperaturen på 23°C. Når du fyrer i peisen og temperaturen går opp til 25°C, så vil varmepumpen starte med nedkjøling for å få ned temperaturen til 23°C. 

  I oppvarmingsmodus, vil den jobbe mindre når du fyrer og hjelper til med å bedre sirkulasjonen av inneluften.

   

  Tabbe 4. Feil viftehastighet og temperatur

  Ikke bruk nattsenking av temperaturen for å spare strøm. Det fungerer faktisk motsatt. Det beste er å la varmepumpen gå på tomgang hele tiden og unngå at den må jobbe hardere for å få temperaturen opp igjen etter nattsenkingen.

  Viftehastigheten bestemmer hvor mye varme du får ut i rommet. Lav viftehastighet sprer minst varme, høyere viftehastighet sprer mer varme. Om du skrur opp viftehastigheten, så bruker du ikke mer strøm. Det som trekker energi er utetemperatur og den satte  innetemperaturen.

   

  Tabbe 5. Feil og får svak varmepumpe

  Kjøp varmepumpe som er beregnet og optimalisert for nordisk klima. Hvis du kjøper en for svak varmepumpe, så vil den stå å jobbe på maks hele tiden når det blir kaldere ute. Da bruker du mye strøm og sliter ned varmepumpen raskere.

   

  Tabbe 6. Feil plassering

  Mange tror at en varmepumpe kan varme opp hele huset. Har du en stor enebolig på to etasjer bør du vurdere å bruke flere innedeler, eller ha to varmepumper, en oppe og en nede. Vi i Varmepumpe Sør AS hjelper deg med å finne  riktig varmepumpe og hvor den bør plasseres.

   

   

   

  Ønsker du en gratis befaring?

  Share on Social Media
  Follow us on Social Media